Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

Volg onderstaande stappen als je wilt leren en werken. Ontdek wie je bent, wat je wilt en wat je kunt en Kies een beroep dat bij je past. Weet je wat jouw droombaan is? Wil je doorgroeien binnen je huidige baan? Hier vind je wat je kunt Leren en hoe je leren en Werken kunt combineren.

Aan de slag

Heb jij vragen over loopbaan, scholing, leren of taal? Of wil je graag (weer) aan het werk? ZKIJ Werkt Door geeft gratis advies en begeleiding. Vanaf oktober start ZKIJ Werkt Door met een inloopochtend op twee locaties. Aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon binnenlopen.
Het WerkgeversServicepunt Zuid-Kennemerland en IJmond geeft een overzicht van de recente vacatures in de regio.   
Afbeelding
Loep met papieren
Het regionale mobiliteitsteam ZKIJ Werkt Door is in september van start gegaan. Het doel van het team is om in de regio Zuid-Kennemerland en IJmond werkloosheid na de coronacrisis te voorkomen of zo kort mogelijk te laten duren. ZKIJ Werkt Door biedt gratis ondersteuning aan mensen die hun baan (dreigen te) verliezen of die zich willen oriƫnteren op ander werk of een opleiding.
Afbeelding
ZKIJ Werkt Door
Hoe ziet de arbeidsmarkt er uit en waar liggen jouw kansen?
Afbeelding
Vrouw houdt leeg bord omhoog
Om een leerbaan aan te bieden dient een bedrijf een erkend leerbedrijf te zijn.
Afbeelding
Erkend leerbedrijf worden
Bij een hbo duale opleiding werk je voor een bepaalde tijd bij een bedrijf en volg je een bijbehorende opleiding. 
Afbeelding
Vrouw met mappen in haar hand
Het hoger onderwijs hanteert verschillende studiegraden. Dit zijn internationale titels die je mag gebruiken als je een opleiding aan een hogeschool of universiteit hebt voltooid.
Afbeelding
Studenten in een bibliotheek
Welke niveaus en mogelijkheden zijn er binnen met mbo?
Afbeelding
Automonteur
Wat houdt het in om een student een leerbaan te bieden? 
Afbeelding
Vrouw werkzaam in de bouw
Er zijn een aantal financiĆ«le mogelijkheden voor werkgevers om leren en werken binnen uw organisatie te stimuleren. Op de website van de SER is een online overzicht te vinden van regelingen en subsidies voor leven lang ontwikkelen te vinden.
Afbeelding
Gebouwen in een stad
Om een bedrijf te laten groeien moet het personeel mee groeien. 
Afbeelding
Mannen aan het studeren
Meer dan 700.000 werkenden hebben moeite met lezen, schrijven en communiceren in het Nederlands. Het is voor medewerkers lastig om zich verder te ontwikkelen als zij de taal niet goed beheersen. Een werkgever kan bijdragen aan de verbetering van taalvaardigheid van zijn medewerkers door aan te sluiten bij het Taalakkoord.
Afbeelding
Schrijvend persoon
Als je een opleiding wil volgen zijn er soms mogelijkheden voor financiering. Op de website van de SER is een online overzicht van regelingen en subsidies voor leven lang ontwikkelen te vinden.
Afbeelding
Vrouw met geld
Wil je in Nederland werken of een opleiding volgen, maar heb je een buitenlands diploma? Dan kan je een diplomawaardering aanvragen.
Afbeelding
Vier mannen met hun diploma
Leren doe je niet alleen door het volgen van een opleiding, maar ook in je dagelijkse werkomgeving en in je vrije tijd. Deze kennis en kunde is in sommige gevallen vast te leggen in een Ervaringscertificaat (EVC).
Afbeelding
Vrouw met papier in haar hand is aan het bellen
Soms is het belangrijk om ervaring op te doen om je kans op werk (of opleiding) te vergroten. Er zijn verschillende manieren om dat te doen. 
Afbeelding
Hand met ontkiemend plantje
Hoe ziet het Nederlandse onderwijssysteem er uit? En welke doorgroeimogelijkheden heb jij?
Afbeelding
Persoon loopt trap op
Bij het kiezen van een baan moet je weten welk werk bij je past. Hoe kom je daar achter?
Afbeelding
Voeten op een pijl
Er zijn verschillende manieren waarop je werken en leren kunt combineren. Het verschil tussen deze vormen heeft te maken met de verhouding tussen leren op school en werken in de praktijk.
Afbeelding
lachende man
In Nederland zijn 2,5 miljoen volwassenen laaggeletterd. Dat betekent dat ze moeite hebben met lezen, schrijven of rekenen. Ook hebben veel mensen moeite met digitale vaardigheden. 
Afbeelding
Pen en papier