Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

Volg onderstaande stappen als je wilt leren en werken. Ontdek wie je bent, wat je wilt en wat je kunt en Kies een beroep dat bij je past. Weet je wat jouw droombaan is? Wil je doorgroeien binnen je huidige baan? Hier vind je wat je kunt Leren en hoe je leren en Werken kunt combineren.

Artikel

Doe meer met taal

Handiger worden met teksten, en met de computer of met je mobiele telefoon. Dat helpt je voor meer gemak en plezier. Bijvoorbeeld op je werk, in je gezin, met geldzaken, of voor je gezondheid.

Afbeelding
Taalcursus ROC Nijmegen

Doe meer met Taal is een campagne van de Rijksoverheid. Met deze campagne wil de Rijksoverheid mensen aanmoedigen zichzelf te blijven ontwikkelen. Met deze campagne wil men ervoor zorgen dat meer mensen weten dat er gratis (online) cursussen zijn. En waar je die kunt vinden. Op deze website geeft de rijksoverheid per onderwerp aan welke cursussen er zijn.

Aansluiten bij wat mensen willen leren

Met de voorbeelden in deze campagne, kiest de Rijksoverheid ervoor om aan te sluiten bij de persoonlijke leerwensen van mensen. Dat motiveert meer om aan de slag te gaan en het levert ook in andere situaties winst op. Want als iemand bijvoorbeeld een cursus online verkopen doet, wordt hij zowel beter in teksten schrijven, als in omgaan met de computer. Die vaardigheden kunnen dan ook in andere situaties worden gebruikt. Bijvoorbeeld op het werk.

Gratis aanbod

Er is veel gratis aanbod beschikbaar om jezelf te ontwikkelen en te oefenen. Online aanbod, zodat je gratis vanuit huis kan oefenen. En er zijn in elke gemeente ook gratis cursussen beschikbaar. Iedereen heeft wel iets waar hij beter in zou willen worden. Of je nu je kind wilt helpen met huiswerk, of een certificaat voor je werk wilt halen. Neem een kijkje bij het gratis aanbod dat er is, en zet die eerste stap.

Gratis cursussen

Er zijn veel gratis cursussen beschikbaar voor wie zichzelf wil ontwikkelen, of wil oefenen. Online cursussen om gratis vanuit huis te oefenen. En er zijn in elke gemeente ook gratis cursussen beschikbaar. Iedereen heeft wel iets waar hij beter in wil worden. 

Voor gemeenten en organisaties

Voor gemeenten en organisaties is er een toolkit met campagnematerialen beschikbaar. Deze materialen mogen voor niet-commerciĆ«le doelstellingen rechtenvrij worden gebruikt. We nodigen iedereen uit de materialen te gebruiken en in te zetten in de lokale wervingsactiviteiten. Ga naar de toolkit.

Meer informatie

De campagne is een initiatief van het programma Tel mee met Taal.
Heb je vragen over de campagne? Neem dan contact met ons op via doemeermettaal@minocw.nl.


Doe meer met taal | Doe meer met taal