Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

Volg onderstaande stappen als je wilt leren en werken. Ontdek wie je bent, wat je wilt en wat je kunt en Kies een beroep dat bij je past. Weet je wat jouw droombaan is? Wil je doorgroeien binnen je huidige baan? Hier vind je wat je kunt Leren en hoe je leren en Werken kunt combineren.

Kim loopbaanadviseur bij het Leerwerkloket Haarlem

Kim werkt voor het Leerwerkloket als loopbaanadviseur. Daarnaast vertegenwoordigt zij het Leerwerkloket bij ZKIJ Werkt Door. Zij helpt uiteenlopende klanten op hun weg (terug) naar passend werk en/of opleiding. Zij staat dagelijks klaar voor klanten.

Afbeelding
Kim LWl Haarlem

Wie ben je, wat kan je, wat wil je?

Iedereen heeft een eigen, unieke situatie. Zo kan het zijn dat je je baan verloren bent en aan de slag wilt in een ander werkveld, of dat je veel solliciteert, maar dat het je maar niet lukt om een baan te bemachtigen. Ook als je je verder wilt ontwikkelen in de Nederlandse taal, of wilt gaan leren & werken kan een loopbaanadviseur zoals Kim je verder helpen.

Kim: “Als loopbaanadviseur kijk ik naar de kern van jouw situatie: wie ben je, wat kan je, wat wil je? Wat heb je bijvoorbeeld nodig om weer met plezier aan het werk te gaan, of (weer) te gaan studeren? Daarmee houd ik rekening met hoe de arbeidsmarkt er op dit moment uitziet en waar er kansen voor jou liggen, maar ook met persoonlijke mogelijkheden.”

Weten wat je wilt en kunt is een belangrijke stap naar het vinden van passend werk. Tijdens de gesprekken met de loopbaanadviseur ontdek je wat jij belangrijk vindt in een baan en waar jouw sterke kanten liggen. Daarnaast is het belangrijk dat je samen met de kandidaat onderzoekt wat zijn of haar drijfveren zijn bijvoorbeeld als er onvrede bij de kandidaat is over de inhoud van zijn of haar huidige werk.  

Kim: “Waar word je blij van, en wat heb je nodig? Er zijn veel testen die ik samen met je kan doen om daar meer inzicht in te krijgen. Bijvoorbeeld loopbaantesten die je vertellen waar jouw krachten liggen, of een capaciteitentest die duidelijk maakt wat jouw denkniveau is. Sommige resultaten die uit zo’n test komen, zijn herkenbaar, maar het gaat je zeker ook verrassen en aan het denken zetten.”

“Verbreed je horizon.”

Kim: “Ik kijk altijd graag met mensen mee. Het kan voorkomen dat iemand die bijvoorbeeld zijn baan heeft verloren, zich erg vasthoudt aan zijn oude wereld en werkveld. Dan kom je in een soort tunnel terecht waar je zelf niet meer uitkomt. Ik kan dan helpen met een stukje bewustwording. Zoek je bijvoorbeeld wel breed genoeg? Door met wat hulp je horizon te verbreden en te gaan denken in mogelijkheden, ga je anders kijken.”

De stap die werkt voor jou

Wat de juiste stap is, is voor iedereen anders. Waar de één een steuntje in de rug nodig heeft bij het solliciteren, heeft de ander juist hulp nodig bij het ontdekken welke werkplek goed past. De oplossing kan ook juist in een heel andere hoek liggen.

Kim: “Laatst sprak ik een jongere die moeite had met de Nederlandse taal. Hij maakte een sombere indruk. Omdat hij de taal slecht sprak, kon hij maar weinig vrienden maken. Ik adviseerde hem een taaltraject te volgen, en dat was voor hem echt een eye opener. Toen hij de taal begon te leren merkte hij dat hij zoveel meer kanten op kon, en zoveel meer connecties kon maken met mensen. Het is heel fijn dat ik daarin kon ondersteunen.”

Kim: “Mensen komen met allerlei situaties en vragen langs. Je kunt altijd bij ons terecht. Of je nu al werk hebt, juist op zoek bent naar werk of een uitkeringsachtergrond hebt: we kunnen je begeleiden of doorverwijzen naar collega’s die je goed verder kunnen helpen.”

Maak werk van je loopbaan

Kim: “Je hebt niets te verliezen, alleen maar te winnen. Als je blijft doen wat je deed, krijg je wat je altijd kreeg. Kom vooral langs en zie wat voor mogelijkheden je hebt. Je hebt heel veel kwaliteiten en veel te bieden en juist door het gesprek aan te gaan, word je je daar bewust van en ga je het zelf ook zien. Ook al twijfel je: ga het gesprek aan. Dat maakt dat je verder komt. Maak contact, maak die verbinding, zet de stap over de drempel. Het levert je nieuwe kansen en perspectieven op.”

Maak voor een gratis en vrijblijvend loopbaangesprek met één van onze loopbaanadviseurs. Vul daarvoor het aanmeldformulier in.

Aanmelden